Gazdaság

Velencén belekötöttek a NAV-osokba – feljelentést tett az adóhatóság

Először a főszervező akadékoskodtt, majd a tömeg körbezárta és visszatartotta a munkájukat végző adóellenőröket és pénzügyőröket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársait akadályozták munkájuk végzésében augusztus közepén Velencén, egy fesztiválon, ezért a NAV ismeretlen személyek ellen büntetőfeljelentést tett – írták közleményükben. 

A NAV adóellenőrei és pénzügyőrei ellenőrzést tartottak augusztus közepén, egy velencei rendezvényen, ahol a nyugtaadási kötelezettséget ellenőrizték.

Az ellenőrzés közben egy, a sátorhoz érkező férfi – aki a fesztivál főszervezőjének mondta magát – minősíthetetlen hangnemben kezdte sértegetni az eljárókat. A rendezvény látogatói közül nagyjából 60-80 fő jelent meg az ellenőrzés közben. Közülük többen is az eljárást mobiltelefonnal rögzítették. Miután egyik NAV-os munkatárs a felvétel abbahagyását kérte, ketten azt állították, hogy erőszakkal akarta elvenni tőlük az eszközt.

Eközben a tömeg körbezárta és visszatartotta a munkájukat végző adóellenőröket és pénzügyőröket. A helyszínre érkező rendőrök fellépésének köszönhetően a helyzet normalizálódott.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt büntetőfeljelentést tett, és a jövőben is fellép azok ellen, akik munkatársait bármilyen módon fenyegetik, illetve akadályozzák munkájuk végzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik