mvm
Gazdaság

Gázcég éléről érkezett Csiba Péter, az új MVM-vezér

csiba-peter(210x140).jpg (Array)
csiba-peter(210x140).jpg (Array)

Az energetikai szakember augusztus 15-től vette át a vezérigazgatói posztot.

Az MVM még június 29-i közgyűlésén döntött arról, hogy a felmondott Baji Csaba helyére Csiba Pétert nevezi ki vezérigazgatónak.

A szakember az elmúlt öt évben a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt. vezérigazgató-helyetteseként, illetve a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. általános vezérigazgatójaként irányította a francia energetikai cégcsoport magyarországi leányvállalatait – írta a hvg.hu. Az MVM vezetését augusztus 15-ével, vagyis szombaton vette át.

Bally Attila, aki a közbülső időszakban megbízott vezérigazgató volt, továbbra is kereskedelmi igazgatóként segíti a sikeres, regionális szinten is meghatározó energetikai vállalatcsoport irányítását.

Az új elnök-vezérigazgató célja – írta a cég a közleményében, hogy továbbra is komoly növekedési pályán tartsa a közel 1200 milliárd forintos árbevételt elérő társaságcsoportot, szem előtt tartva a megfizethető árú energia biztosítását a magyar fogyasztók számára; továbbá, hogy az MVM Csoport a regionális energiabiztonság szempontjából minden eddiginél meghatározóbb szereplővé váljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik