Gazdaság

Online pénztárgép kellhet a kofáknak is

online-penztargep-piacra(960x640).jpg (Array)
online-penztargep-piacra(960x640).jpg (Array)

A Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete tiltakozik amiatt, hogy a falusi turizmusban, a piacokon és a vásárokon is bevezetnék az online kasszákat.

667 üveg lekvárt “fogyasztana” egyetlen online pénztárgép? A kisléptékű termékelőállítók érdekképviselete ellenzi, hogy kötelező legyen az online pénztárgép használat a falusi turizmus szolgáltatóknál, termelői piacokon. Ha erre sor kerül, sok kistermelő inkább abbahagyja tevékenységét, a gépek üzemeltetése helyett – írta az MTI Országos Sajtószolgálatához eljuttatott közleményükben, ami honlapjukon is elérhető. 

Pedig Orbán azt mondta

Az online pénztárgépre kötelezettek körének bővítésével foglalkozott az szakmai egyeztetés július elején, melyre az egyesület is meghívást kapott. Vizsgálják a gép bevezetését pl. a közterületi (piaci kereskedelem), termelői boltok, mozgó vendéglátás területén is.

A médiából értesülve a kormányfő álláspontja is, hogy nem életszerű ennek bevezetése, de a munkacsoport erről értesítést nem kapott. A KISLÉPTÉK Egyesület megküldte véleményét a szakmai egyeztetést koordináló Minisztériumhoz (NGM-hez).

Ellenzik

Az Egyesület nem támogatja a falusi szállásadók online pénztárgép kötelezettségét. Az erre vonatkozó előírás visszavonását kérik. Számos idős, fennmaradásukért küszködő, idényjelleggel nyitva tartó, nem gyakorlott internetező szolgáltató számára, az 5000 fő alatti településeken, tanyákon ez nagy terhet jelet. Sokszor a hálózat is rossz minőségben elérhető, vagy nincs lefedettség.

Az érdekképviselet ellenzi az online pénztárgép kötelezettség bevezetését a piacokon, vásárokban, háztól saját terméket a fogyasztó részére értékesítő termékelőállítóknál.

Hogy miért, azt jól szemlélteti az általuk készített ábra: 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik