Gazdaság

Vasárnapi boltzár – így hekkeli meg a tiltást a Mol

mol benzinkút (Array)
mol benzinkút (Array)

A Fresh Corner logóval ellátott benzinkúton most már egy kisebb bevásárlás is megoldható, mivel ezek a töltőállomások részben kis élelmiszerbolttá alakultak.

Bár állítása szerint nem a vasárnapi boltzár miatt indította be a napi cikkek árusítását benzinkútjain a Mol, az első ránézésre a hvg.hu szerint egyértelmű, hogy rosszul nem jár az olajcég a Fresh Corner shopokkal. Egyelőre csak tesztüzemmódban árulják a rizst, ecetet, lisztet, cukrot, de néhány éven belül kútjaik 30 százalékát tervezik részben élelmiszerüzletté alakítani.

A „boltozás” azért lehet jó üzlet, mert míg vasárnap általánosan zárva kell tartaniuk a kereskedőknek, a benzinkutakra ez a szabály nem vonatkozik. Ilyen értelemben a benzinkúton lévő bolt egyfajta kiskapu a boltzár kikerüléséhez.

Az áraik pedig arra utalnak, hogy ezzel kvázi beszállnak a nonstop üzletek és a normál kisboltok versenyébe. Egyáltalán nem benzinkúti szintre lövik be ugyanis például a száraztészta, de még a sör árát sem – jegyezte meg a lap.

A koncepciót elsőként az OMV–Spar-páros kezdte el Magyarországra adaptálni, majd a Shell a Tescóval összefogva is tesztelni kezdte, a nagy szereplők közül pedig a Mol is erre az útra lépett. A koncepciókban azonban jelentős eltérések vannak. Ha kíváncsi, hogy mik, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik