Gazdaság

Az Ikea is LED-es égőkre vált

IKEA (Array)
IKEA (Array)

Az IKEA 2015 szeptemberéig a teljes világítási termékválasztékát LED-esre cseréli. A LED olyan fényforrás, amely működéséhez 85%-kal kevesebb energiát igényel, mint a hagyományos izzók, és élettartama akár a 20 évet is eléri

“Az IKEA teljes mértékben a LED-technológia mellett kötelezi el magát, így 2015. szeptember 1-jétől büszkén állhatunk ki a világ elé és mondhatjuk: világítási választékunkat 100%-ban LED-esre cseréltük” – foglalta össze Jeanette Skjelmose a váltás lényegét. Többé nem kaphatók Ikea üzletekben a hagyományos izzók.

A LED forradalmasította a világításipart. A háztartások energiakiadásai folyamatosan emelkednek, csakúgy, mint a világ energiaigénye, így a LED-eknek nagy szerepe van az energiacsökkentésben.

A LED-technológia minőségi fénykibocsátást tesz lehetővé és megoldásokat biztosít az eltérő világítási igényekre a világ bármely pontján. A vásárlók meleg és hideg tónusú fény közül választhatnak, és szinte az összes izzó szabályozható fényerejű. A minőségi izzók minden lehetséges formában és méretben elérhetők.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik