Gazdaság

Személyes géntérképet kínál egy hazai biztosító

dns (Array)
dns (Array)

Személyre szabott, DNS-alapú étrend- és életmódtervet kapnak az ügyfelek, amely egyben tanácsokat is nyújt, hogy milyen egészségi kockázatokra érdemes odafigyelniük.

Az Allianz Hungária Zrt. egy új egészségbiztosítási terméket dobott a hazai piacra, a DNS vizsgálattal kombinált kiegészítő fedezetet.

Ez többek között azt tudja, hogy a DNS vizsgálatot követően egy 100 oldal hosszú, személyre szabott étrend- és életmódtervet kapnak az ügyfelek, amely egyben tanácsokat is nyújt, hogy milyen egészségi kockázatokra érdemes odafigyelniük.

A sajtóanyag szerint az ügyfelek így genetikai adottságaik alapján dönthetik el, hogy milyen életformát válasszanak saját maguk vagy gyermekeik számára.

Azért arra kiváncsiak lennénk, hogy ha valakinek a DNS-tesztje magas rákkockázatot jelez, akkor vajon mennyivel ugrana a havi biztosítási díja, egyáltalán kötnének-e vele életbiztosítást a biztosítók?

UPDATE 15:48: Az Allianz azt közölte lapunkkal, hogy a DNS tesztek eredményeihez nincs hozzáférése, ezeket a vizsgálatot végző partnercég közvetlenül az ügyfelek részére küldi, éppen ezért a biztosító kockázati döntését semmilyen módon nem befolyásolja.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik