Gazdaság

Óvatosan a csalókkal, nem lesz rendkívüli óraleolvasás

gázóra (Array)
gázóra (Array)

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltatóhoz más szolgáltatótól átkerülő fogyasztóknál nem lesz rendkívüli óraleolvasás, az átadás-átvétel keretében zajló óraegyeztetés az ügyfeleken keresztül, diktálás formájában történik; minden szolgáltatónál normál menetrendje van az óraleolvasásnak.

Ezt mondta az ENKSZ marketing és kommunikációs igazgatója szerdán az M1-en azzal kapcsolatban, hogy csalók magukat az ENKSZ vagy a Főgáz munkatársának kiadva jutnak be lakásokba és rabolják ki azokat.

Felkai György úgy fogalmazott: az “ügyeskedők” kihasználják azt, hogy a földgázszolgáltatás piacán nagy átrendeződés zajlik. A csalók vagy szerelés címszóval, vagy pedig besurranó tolvajként próbálnak értékeket szerezni, pénzhez jutni.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az ENKSZ munkatársai előre egyeztetett időpontban, egyenruhában jelennek meg, és igazolniuk kell magukat, ennek elmaradása esetén már gyanakodhat a fogyasztó – mondta. Hozzátette: szerelőik, leolvasóik nem kérnek a helyszínen pénzt, és nem kérhetik el a fogyasztók igazolványait sem.

Az ügyfelek átadás-átvételével kapcsolatban Felkai György elmondta: azok a lakossági fogyasztók, akiket az ENKSZ vesz át, online maguk is elindíthatják a bejelentkezést, ha nincs tartozásuk. Tartozás esetén a régi szolgáltatóval kell rendeznie az ügyfélnek a hátralékot, addig nem kezdik meg a szolgáltatást az érintettnél – tette hozzá.

Felkai György szólt arról is, hogy 2016 végére valamennyi lakossági földgázfogyasztó a nemzeti közműszolgáltatás alá fog tartozni, és mindenki jobb szolgáltatásban részesül, alacsonyabb áron.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik