Gazdaság

Esélyegyenlőséget kérnek a nyugdíjazásban, de a bérezésben is

Nyugdij(210x140).jpg (Array)
Nyugdij(210x140).jpg (Array)

A Munkástanácsok a béregyetlőtlenségekre és a nyugdíjazási diszkriminációra hívja fel a figyelmet.

Aláírásgyűjtést kezd a Munkástanácsok Országos Szövetsége a foglalkozás-egészségügyi ellátás javításáért, illetve a férfiak és nők béregyenlőségének eléréséért; támogatják ugyanakkor azt a népszavazási kezdeményezést is, amelyet szakszervezetek a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáért indítottak.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke az érdekképviselet pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: két szakszervezeti konföderáció elkezdte az aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy a nőkhöz hasonlóan a férfiak is nyugdíjba mehessenek 40 év munkaviszony után. A Munkástanácsok egyetért a céllal, és aláírásra kéri tagjait, szimpatizánsait.

A Munkástanácsok ugyanakkor úgy gondolja, nem elég a nyugdíjazásban a nők és a férfiak egyenjogúságát megteremteni, meg kell szüntetni a nők hátrányát a bérezésben, valamint arra is oda kell figyelni, hogy 40 év után ne rokkantként, betegen menjenek nyugdíjba a munkavállalók – hangsúlyozta Palkovics Imre.

Ezért az érdekképviselet támogatást kér a pénteken kiadott petíciójában megfogalmazott követelésekhez és javaslatokhoz – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik