Gazdaság

Wáberer: egy autógyárra való sofőr hiányzik Magyarországon

kamion(960x640).jpg (Array)
kamion(960x640).jpg (Array)

Magyarországon egyre nagyobb a sofőrhiány. Ennek részben az az oka a fuvarozók szerint, hogy a nyugati vállalkozások elszívják a keleti munkaerőt.

Egyre nagyobb a sofőrhiány, egy autógyárra való sofőr hiányzik Magyarországon Wáberer György, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) elnöke szerint.

A Napi Gazdaság csütörtöki számában megjelent interjúban a logisztika és közúti fuvarozás fejlesztésére nemrég kinevezett miniszterelnöki megbízott elmondta: az MKFE és a NiT Hungary – Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – közös kutatásából kiderült, hogy csaknem 6500 sofőr hiányzik a magyar vállalkozásoknál. A szakember a lapnak elmondta: a magyar fuvarozók egy autógyárra való embernek adnak majd munkát, ha megszervezik a sofőrképzést.

Hozzátette, hogy az egyesület néhány év alatt másfélszeresére szeretné emelni a magyar fuvarozási tevékenység GDP-arányos teljesítményét, ami vélekedése szerint jelentősen növelné az állami bevételeket.

A távolsági buszjáratok küszöbönálló meghirdetése kapcsán Wáberer György kitért arra, hogy a teherfuvarozás mellett részt vállalna a személyszállítás feladataiból is, amelyeket meglátása szerint néhány nagyobb, valamint sok kis- és közepes vállalkozás jól elláthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik