Gazdaság

670 milliós munkát nyert el a jól helyezkedő magyar gázcég

gazvezetek(210x140).jpg (Array)
gazvezetek(210x140).jpg (Array)

Mindkét gázszállításra kiírt pályázaton a legalacsonyabb árral lett befutó a korábban az MVM-es gázmutyiról elhíresült részben offshore hátterű MET.

Májusban két gázszállításra kiírt közbeszerzési pályázaton is a MET Energiakereskedő Zrt. lett a befutó – adta hírül a Napi.hu.

Az egyik pályázatot a szegedi önkormányzat írta ki, a tulajdonában és működtetésében lévő szervezetek gázellátására. Hárman neveztek be, a nyerő MET-es ajánlat 527,1 millió forintos volt.

A másik pályázat a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GySEV) Zrt. vezetékes földgázvásárlási tendere volt, amire öt cég adott be ajánlatot, és a MET nyert 143,1 millió forinttal. Mindkét esetben nagy neveket előztek meg.

A MET néhány év alatt nőtt nagyra, tulajdonosai között ott van az OTP-vezér Csányi Sándorral szoros üzleti kapcsolatban álló Nagy György, és az Orbán Viktorral és Hernádi Zsolt Mol-vezérrel is barátságban lévő Garancsi István. A cégben tulajdonos egy orosz üzletember is.

A részben offshore hátterű MET Holding AG neve a magyar állami MVM Zrt.-vel közös gázos gázbiznisze miatt verte ki a biztosítékot az év elején. 

Márciusban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt. átvegye a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt. földgáz-kiskereskedelmi portfóliójába tatozó ügyfeleket

Ajánlott videó

Olvasói sztorik