Gazdaság

Zsíros szerződést nyert el a Rába

raba(210x140).jpg (Array)
raba(210x140).jpg (Array)

Futóművek gyártására pályázott és nyert a győri cég. Öt évre szól az üzlet, és évi kétmillió eurót hozhat nekik.

Évi 2 millió euró (mintegy évi 630 millió forint) értékű, 5 évre szóló, futóművek szállítására vonatkozó megállapodást írt alá a Rába egy európai prémium kategóriás járműgyártóval – közölte a győri járműipari vállalat hétfőn az MTI-vel.

A vállalat nevét nem hozták nyilvánosságra, azonban a közleményből annyi kiderül, hogy a két társaság közötti együttműködés több évre nyúlik vissza. A Rába Járműipari Holding Nyrt. 2007-ben szállított először alkatrészeket a partnervállalat felső kategóriás nehézgépjárműveihez.

A közlemény szerint az európai partnervállalat új utánfutótípust tervez, amelyhez a Rába nyerte el a futóműgyártási jogot. A győri székhelyű társaság már idén mintadarabokat szállít a cég számára, jövőre pedig indul az új konstrukcióval rendelkező futóművek sorozatgyártása. A szállítások összértéke éves szinten elérheti a 2 millió eurót.

A Rába Járműipari Holding több mint egy évszázados járműipari tapasztalattal rendelkező vállalat, amelynek üzleti portfólióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű-, az alkatrész- és a járműüzletág. A Rába exportorientált vállalat, stratégiai piacai az Európai Unió, a FÁK-országok és az Amerikai Egyesült Államok.
A Rába részvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzik.

A BÉT adatai szerint a Rába Járműipari Holding tavalyi éves, konszolidált árbevétele mintegy 48 milliárd forint volt, adózás utáni nyeresége pedig 852 millió forintot tett ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik