Gazdaság

A halál helyett halal vár a magyar húsiparra

A szaúdiakkal egyezkedünk arról, hogy ruházzanak már be a magyar húsiparba, cserébe a vallási előírásoknak megfelelő húst kapnának.

Az iszlám vallási előírásoknak megfelelő húsokat termelő vágóhidakat állítanának fel Magyarországon, hogy a húsokat az arab világba, elsődlegesen Szaúd-Arábiába exportálják – írja a Hvg.hu.

Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár Rijádban járt, ahol azt mondta, a dolgot úgy képzeli el a magyar fél, hogy a szaúdiak befektetnek és ellenőrzik, hogy a vágóhidak megfeleljenek a halal követelményeinek, tehát a vallási előírásoknak.

Ez azt jelenti, hogy taglózással vagy áramütéssel nem lehet majd állatot ölni, sőt muszlim embernek kell megölnie az állatot, miközben Allah nevét mondja. Éles késsel kell átvágni az állatok nyaki artériáit, hogy az minél kevesebbet szenvedjen.

Magyar azt mondta, a politikai alapokat már lefektettük ahhoz, hogy részt vegyünk a szaúdiak növekedésében. Arról is szó esett, hogy jobban kéne Magyarországot reklámozni a szaúdi médiában, mert a helyiek nem ismerik annyira az országot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik