Gazdaság

Vasárnapi zárva tartás: munkaerőhiány van

Tesco (Array)
Tesco (Array)

A Napi Gazdaság állítja, hogy a nagy áruházaknál egy rakás betöltetlen munkahely van, a zárva tartás pedig segít az éttermeknek.

A vasárnapi pihenőnap bevezetésének hatásaként a nagyáruházaknál nem történtek nagyarányú elbocsátások, inkább munkaerőhiány tapasztalható, írja a Napi Gazdaság.

A lap szerint az Auchannál kilencven, míg a Tescónál háromszáznál több betöltetlen álláshely várja a jelentkezőket. Egy belső levél alapján hozzátették, hogy a Tesco áruházlánc arról tájékoztatja alkalmazottait, hogy július elsejétől – az elmúlt évek legnagyobb összegű befektetéseként – több mint egymilliárd forintból béremelést hajtanak végre.

A Napi Gazdaság szerint a turizmusban – főként az üdülőövezetekben – az éttermi szolgáltatók felé terelte a fogyasztókat a boltzár. Antalffy Gábor, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdek-képviseleti Szövetségének elnöke azt mondta, a Balatonnál a nyári szezon elején úgy tapasztalták, főként a hagyományos jellegű, melegkonyhás vendéglők forgalma élénkült vasárnaponként. Emellett a termelői piacok, vásárok és a helyi kisboltok látogatottsága is nőtt a nyaralók körében. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik