Gazdaság

Brókerbotrány: nem gyanúsított a társaság alapítója

Buda-Cash (Array)
Buda-Cash (Array)

Nem szerepel a Buda-Cash Brókerház Zrt. ügyének gyanúsítottjai között a társaság alapítója, holott 2014-ig a cég igazgatósági elnöke és fő tulajdonosa volt.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a rendőrség tájékoztatása szerint Pintér Zoltán ellen nem folyik eljárás. Egy hétfői konferencián ugyanakkor Végh Richárd, a jegybank tőkepiaci és piacfelügyeleti igazgatója arról beszélt, a cégvezetőknek is felelősségük van a brókerbotrányban.

A lap szerint a Buda-Cash ügyében csökkent a gyanúsítottak száma, eredetileg tíz embert állítottak elő, közülük egyet tanúként, kilencet gyanúsítottként hallgattak ki, ám egyikükkel szemben a Fővárosi Főügyészség megszüntette az eljárást. A Magyar Nemzet információi szerint Pál Gyula, a Buda-Cash igazgatósági tagja kerülhetett le a gyanúsítottak listájáról, ám ő nem kívánt nyilatkozni.

Pintér Zoltánt pedig meg sem gyanúsították a brókerbotrányban. 1995-ben alapította a Buda-Casht, és tavalyig ő volt a meghatározó tulajdonosa. 2014-ben 18,5 milliárd forinttal a 33. helyet foglalta el a száz leggazdagabb magyar listáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik