Gazdaság

Gazdát cserélt egy állami luxustelek Budán – na vajon kié lett?

telek (Array)
telek (Array)

Az egyedüli érvényes ajánlatot tevő pályázó a Várkert Bazár felújításában is érdekelt, West Hungária Bauhoz köthető. Az ő másik cégük vette meg sajtóhírek szerint a közelmúltban Orbán Viktor vejének cégét.

A cég tulajdonosa az West Hungária Bau, amelyik a Várkertet újította fel, és egy érdekeltségén keresztül megvette Orbán Viktor vejétől, Tiborcz Istvántól a közbeszeréseken káprázatos sikereket elérő Eliost. Pontosabban annak társtulajdonosát, de lényegében az Eliost – írta a napi.hu. A telekért ajánlható minimálár nettó 313,6 millió forint volt, a pályázati biztosíték 30 millió forint.

A lap szerint az ingatlan belterület. Jelenleg turisztikai erdő besorolású övezetben fekszik, amely alapján nem lehet beépíten, de ez nyílván változni fog.

Most a Budapest Főváros Településszerkezeti Tervében “kiemelt fontosságú honvédelmi terület” megnevezéssel szerepel, amire csak honvédelmi okból engedélyezhető az építés. Amennyiben viszont új épület építhető lesz az 1,4 hektáros területen, jó befektetésnek tűnik a megvásárlása – írta a napi.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik