Gazdaság

Ahogy Tiborcz kiszállt az Eliosból, rögtön nem ők nyertek

kozvilagitas(210x140).jpg (Array)
kozvilagitas(210x140).jpg (Array)

Véletlen egybeesés vagy kényszerű következmény? A közelmúlt sikersorozata után most nem Orbán vejének volt cége lett a befutó egy közvilágítási pályázaton. 

Sikerszéria az Eliosnál

A miniszterelnök vejének cége, az Elios Zrt. ahogy többször is beszámoltunk róla, az utóbbi időkben rendre nyerte a közvilágítási tendereket. Hogy ez mennyire volt véletlen? Beszédes, hogy most, miután Tiborcz István májusban kiszállt a cégből, már nem az Elios nyert.

A 444.hu figyelt fel rá a Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számában, hogy az Óbuda közvilágítására kiírt pályázaton a Vialux Kft. lett a befutó. A cég biztosan örül, mert éves bevételéhez mérten is jelentős összegű a megbízás.

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy eddig is volt olyan, amikor nem az Elios nyert, például Salgótarjánban vagy Berettyóújfaluban.  

A Miniszterelnökséget vezető minisztert a múlt hét csütörtöki kormányinfón kérték arra, hogy kommentálja: Orbán Viktor veje eladta a közbeszerzésekben érintett cégeit. Lázár szerint nem volt indokolt az a figyelem, amit Tiborcz István sorozatos tendernyertes cégei kaptak. 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik