Gazdaság

Egy háznyival többet kereshet kint az ápoló

ápoló (Array)
ápoló (Array)

Csoda, hogy csúcson a kivándorlás? Éves szinten az itthoni fizetése ötszörösét is hazaviheti, aki máshol próbál szerencsét.

A kivándorlást manapság sokan forgatják a fejükben, ami nem véletlen. Ezt támasztja alá a Pénzcentrum.hu cikke is, amelyben többek között azt vizsgálták, hogy éves szinten mekkora a különbség a magyar és az angliai bérek között. Néhány olyan szakmát vettek példának, amelyek keresettek kint is.

Egy ház ára is lehet a különbség

Egy nővér például bruttó 18-19 millió forintnak megfelelő fontot is megkereshet kint (Reed.co.uk), miközben itthon (a KSH tavalyi adatai szerint) 1 millió 716 ezer forint lehetett a bruttója. A különbség így évente 16 millió forintnyi is lehet. Egy ház vagy lakás árának megfelelő összeg.

A másik példa a kamionsofőr, aki kint átlagban 11 millió forintot kaphat bruttóban, míg itthon 2 760 ezer forint jött össze tavaly. Ebben a szakmában is négyszeres a különbség.

Igaz, a megélhetési költségeket is nézni kell, de a bérek akkor is elég nyomós érvet jelenthetnek. Ha bővebben is kíváncsi a témára, kattintson!

Fotó: MTI/Balázs Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik