Gazdaság

Senkit nem érdekel az állami közműszolgáltató

ENKSZ (Array)
ENKSZ (Array)

Eddig összesen százhúszan cserélték le külföldi tulajdonban lévő gázszolgáltatójukat „nemzetire”.

Hiába a kormányzati propaganda, a háztartások egyáltalán nem rohannak az állami közműcég karjaiba – írja a Népszabadság. Összesen százhúszan hagyták el eddig a külföldi tulajdonban lévő gázszolgáltatókat az állami cégért.

A Tigáznak közel 1,2 millió lakossági ügyfele van, közülük áprilisban mintegy ötvenen jelezték, hogy át akarnak térni az Első Nemzeti Közműszolgáltatóhoz. A GDF Suez azt közölte, hogy 800 ezer ügyfelükből kevesebb mint tízen éltek a lehetőséggel, a 600 ezer dunántúli háztartást ellátó E.On-tól pedig valamivel több, mint hatvanan mentek el.

Annak ellenére ilyen minimális az érdeklődés, hogy az elmúlt közel egy évben folyamatosan hangoztatták, hogy az Orbán-kormány „nonprofit”, „nem a hasznot néző” nemzeti közműszolgáltatót épít. Azonban az állami szolgáltatónál se lett olcsóbb a gáz. Németh Lászlóné államtitkár a Népszabadság kérdésére azt mondta: nem is terveztek a meglévő szolgáltatók alá ígérni.

Mindezek ellenére hamarosan több millió ügyfél kerülhet az állami szolgáltatóhoz: a GDF Suez és az E.On ugyanis már jelezte, hogy lemond a lakossági ellátás jogáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik