Gazdaság

Így nyer mindent a kormányzatnál a Porsche Hungaria

skoda-superb(960x640).jpg (Array)
skoda-superb(960x640).jpg (Array)

Egyedüli pályázóként a cég első körben legalább 42 autót szállíthat 430 millió forintért – írja a Napi.hu. 2011 óta nagyon arat a cég.

Lezárult a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) kormányzati autók vásárlására kiírt közbeszerzési eljárása, amit egyedüli ajánlattevőként nyert meg április 7-én az állami autóbeszerzések állandó szereplője, a Porsche Hungaria Kft., nettó 430,7 millió forintért – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A kiírás szerint felső-közép, 8. kategóriába sorolt autóból (az autóbeszerzésekre meghatározott állami normatíva az alsótól a felsőig kilenc kategóriába sorolja a személyautókat a műszaki tulajdonságok és felszereltség alapján) összesen 26 darabot, felső-közép 7. kategóriásból 8 darabot, és szintén legalább 8 darabot vásárolnak 4. kategóriába sorolt egyterű autóból (az állami normatíva az egyterűeknél 1-5. kategóriát határoz meg). Az mfor.hu kérdésére a KEF a napokban azt közölte, hogy 170 lóerős Skoda Superbeket, 150 lóerős Skoda Octaviákat és 180 lóerős Volkswagen Multivanokat szereznek be.

 

Az Orbán-kormány 2011-ben cserélte le a miniszterek és államtitkárok autóinak egy részét Skoda Superbekre, mintegy 600 millió forintért 97 autót vettek. Az elődök Audi autói az új kormánynak hivalkodóak voltak, s nem gazdaságos az üzemeltetésük.

A Napi.hu szerint a Porsche Hungaria érdekeltségeibe tartozó társaságok szállíthatnak a Legfőbb Ügyészségnek, a Garancsi István elnökölte Magyar Természetjáró Szövetségnek, az Alapvető Jogok Biztos Hivatalának, a Magyar Földgáztároló Zrt.-nek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik