Gazdaság

Trükkök trükkök hátán a Quaestornál

quaestor (quaestor)
quaestor (quaestor)

Új vezérigazgatót neveztek ki, akiről pénzügyi körökben még senki sem hallott, de segíthet elsikálni a felelősséget. Elvileg még iratoknak is nyoma veszhet.

Korábban megírtuk: Tarsoly Csaba és családja – a felesége és az apja – is távozott a Quaestor-birodalom központi cégének éléről. A Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. új vezetője a tápiósági Orgován Béla lett.

Az új vezérigazgatót a HVG próbálta elérni, de nem sikerült nekik. A cégbírósági adatokban található címen egy rokona telefonszámai vannak bejegyezve, de azokat sem lehet elérni. A portál szerint ugyanakkor Orgován kinevezése alkalmas lehet arra, hogy Tarsolyék kibújjanak a felelősség alól, innentől ugyanis az új vezérigazgatót terheli a felelősség a cégnél történtekért.

A szakmában egyébként soha senki nem hallott még Orgovánról, legalábbis azok a pénzügyi szakemberek nem, akiket a HVG megkérdezett. Azt viszont elmondták a lapnak nyilatkozók, hogy a vezetőváltást okiratok eltüntetésére is fel lehet használni: az új vezérigazgatóval aláírathatják, hogy átvette a dokumentumokat, miközben azoknak valójában lába kél.

A vezetőváltással együtt a cég tulajdonosi viszonyaiban is nagy változások történtek: a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt-be ugyanis bevásárolta magát a Quaestor Financial Hrurira Kft., ahonnan az egész botrány elindult és március 9-én öncsődöt kezdeményezett maga ellen. Ez a kötvényesek kisemmizését eredményezheti: azzal, hogy a Quaestor Financial Hrurira Kft. a központi cég tulajdonosává vált, a felszámolás során az utolsók közé került a kielégítési sorban ügyfeleivel együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik