Gazdaság

Őrült jogszabályok – emiatt bajba kerülhet külföldön

ragogumi(210x140).jpg (rágó, )
ragogumi(210x140).jpg (rágó, )

Ha dióhéjban össze akarjuk foglalni, mire kell ügyelnie, akkor ennyit mondunk: van, ahol tilos rágózni, dohányozni, sőt meghalni is.

Külföldre utazás előtt a látnivalókon túl, érdemes az adott országban hatályos jogszabályokról is tájékozódni, ellenkező esetben kellemetlen meglepetések érhetik a turistát – tanácsolja az Ugyvedipraxis.hu! Íme, mik a legbizarrabb jogszabályok, amikről nem árt tudnia.

Szingapúrban nem szabad rágózni

A Szingapúrba történő utazás során semmiképp ne vigyünk magunkkal rágógumit, ugyanis ebben a városban már több mint két évtizede betiltották az utcán való rágózást, hogy megóvják a város utcáinak tisztaságát. Bár a büntetés csak némi pénzbírság, azért nem árt tiszteletben tartani a város elveit.

Tilos meghalni Sarpourenx-ben, betelt a temető

Egy mindössze 260 lakost számláló délnyugat-franciaországi kis faluban a polgármester Gerard Lalanne megtiltotta a lakosoknak, hogy meghaljanak, mert a túlzsúfolt temető betelt, és nincs hová eltemetni őket, írja a Reuters. 2008-ban rendeletet is kiadott, melyben hivatalosan is megtiltotta, hogy a faluban meghalljon olyan lakos, akinek nincsen előre lefoglalt parcellája a temetőben. A rendelet be nem tartása állítólag súlyos büntetést von maga után.

Velencében illegális a galambok etetése

A gyönyörű lagúnás városban szintén különleges rendelet van érvényben. Míg régebben nagy hagyomány volt a turisták körében a Szent Márk teret ellepő galambok etetése, mára már törvény tiltja ezt a cselekedet. Aki megszegi ezt a jogszabályt, akár 700 dollár pénzbírságot is kaphat.

Bhutánban tilos a dohányzás

Ez a kis himalájai ország talán a világ egyik legszigorúbb rendeletét hozta, ugyanis az egész ország területén betiltották a dohányzást. Ha valaki dohányos, akkor bizony törölnie kell az úti céljai közül ezt az országot, ugyanis se bevinni, se vásárolni nem szabad dohányárut.

Ezenkívül ha Németországba megyünk, fokozottan ügyelni kell arra, hogy ne fogyjon ki a benzin az autópályán. Görögországban pedig a hölgyeknek nem tanácsos magas sarkú cipőben menniük, ha műemléket látogatnak meg. Dubaiban pedig bizonyos időszakokban nem szabad nyilvánosan sem enni, sem inni. Ha kíváncsi, miért, kattintson!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik