Gazdaság

Mégsem sztrájkol a tescós szakszervezet

tesco(1)(210x140).jpg (tesco, )
tesco(1)(210x140).jpg (tesco, )

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) közölte, hogy tévesek a korábbi sajtóhírek, miszerint sztrájkra készülnének a Tescónál.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) közölte: téves az információ, miszerint a szakszervezet sztrájkot szervez a Tesco munkavállalói körében. 

Sáling József elnök elmondta, hogy a Tesco vezetősége és a KASZ között eredményesen zárultak a tárgyalások a boltbezárásokat illetően. A vállalat a vasárnapi munkavégzés tilalmának életbe lépést követően olyan munkabeosztás készítésére törekszik, amely a lehetőségekhez mérten figyelembe veszi a munkatársak közlekedési lehetőségeit és egyéni igényeit is.

A szakszervezet álláspontja szerint jelenleg semmi nem indokolja a munkabeszüntetést, ebből kifolyólag sztrájk szervezését sem.

A Tesco és az Auchan nem kívántak nyilatkozni az ügyben, helyettük az Országos Kereskedelmi Szövetséget (OKSZ) jelölték meg illetékesként. Vámos György, az OKSZ főtitkára a Napi Gazdaságnak megírta, hogy elutasították a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megkeresését.

A Napi Gazdaság szerint a VOSZ arra kérte a nemzetközi áruházláncokat, hogy csatlakozzanak a vasárnapi zárva tartás ellen szervezett népszavazáshoz, illetve az ezzel kapcsolatban tervezett médiakampányhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik