Gazdaság

Tátongó szakadék a magyar bérek között

fizetes(210x140).jpg (fizetés)
fizetes(210x140).jpg (fizetés)

2014-ben a legmagasabb átlagos nettó bér a fővároshoz kötődött, 200 062 forint volt, míg a legkevesebbet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek vihettek haza, 109 984 forintot.

Az mfor.hu cikke szerint a friss adatok alapján az elmúlt két évben soha nem volt ekkora a szakadék a legnagyobb és a legkisebb nettó átlagbért regisztráló megyék között. A főváros után a sorban Győr-Moson-Sopron megye állt tavaly 161 447 forintos átlagos nettó bérrel, a következő pedig Komárom-Esztergom megye 153 353 forinttal. “Az élen állók rangsora egyébként az elmúlt negyedévekben mit sem változott, nem úgy, mint a sereghajtóké. Negyedévente ugyanis hol Nógrád, hol Békés, hol pedig Szabolcs megye került az utolsó helyre, így kijelenthetjük, hogy országos viszonylatban az itt dolgozók jövedelmi helyzete a legrosszabb Magyarországon” – olvashatjuk a cikbben.

Az első három után Fejér, Pest és Heves megye következik, aztán Tolna, Vas, Veszprém és Csongrád. A nettó átlagbér tekintetében a sorrendben következő Somogy, Hajdú-Bihar, Bács-Kiskun, Baranya, Zala, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg már az ország alacsonyabb keresetű megyéihez tartozik.

A megyék rangsorát a tavalyelőtti és tavalyi nettő bérek pontos összegével ezen az oldalon találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik