Gazdaság

Itthon vannak a Buda-Cash vezetői

buda-cash (buda-cash)
buda-cash (buda-cash)

Megszólalt a brókerház vezérigazgatójának ügyvédje. Nem igaz, hogy külföldre szöktek a vezetők és azt is tagadják, hogy bizonyítékokat tüntettek volna el.

Nem menekültek külföldre a Buda-Cash vezetői – mondta a HVG-nek Bánáti János, aki Tölgyesi Péter vezérigazgató ügyvédje. „Itthon vannak és a hatóságok rendelkezésére állnak” – szögezte le Bánáti a két vezérigazgató-helyettes, Varga Péter és Gyarmati János is.

Az ügyvéd egyelőre annyit közölhetett, hogy védence a rendőrség hétfő esti razziája előtt meghallgatást kért a Magyar Nemzeti Bank vezetőitől, melyen feltárta a cégcsoport százmilliárdos nagyságrendű hiányát. Ez abból jött össze, hogy a brókercég nem tudott elszámolni a DRB bankcsoport négy pénzintézetének értékpapírjaival, főleg állampapírokkal, de még nem tárták fel, hogy ezekből pontosan milyen ügyletek deficitjét fedezték.

Egyelőre tanúként hallgatják ki a vezetőket, de sikkasztással gyanúsíthatják majd meg őket és esetleges társaikat.

Bánáti arra is kitért, hogy a felügyeleti ellenőrzés előtti éjszakán valóban dolgoztak a Buda-Cash Gellért-hegyi székházában, de nem brókerek, hanem az épület egyik bérlője, amely bankkártya-ügyletek rögzítését végezte éjszakai műszakban, nincs szó arról, hogy bizonyítékokat tüntettek volna el. Jendrolovics Pál, a brókerházhoz kirendelt felügyeleti biztos is azt állította a HVG-nek, hogy egy, a Buda-Cashtől független bérlő dolgozik ott éjszakánként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik