Gazdaság

Lázár jövő héten beszél a reklámadóról

A parlament gazdasági bizottságában csütörtökön számol be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a reklámadó módosításáról.

Lázár János szerdán levélben kérte Rogán Antalt, a parlament gazdasági bizottságának elnökét, hogy a jövő hétre hívja össze a gazdasági bizottság ülését, hogy a testület megvitathassa a reklámadó módosításának lehetőségeit. Ennek megfelelően a testület a jövő héten meghallgatja a miniszter ezzel kapcsolatos beszámolóját – tájékoztatta a bizottság tagjait a csütörtöki ülést vezető Bánki Erik (Fidesz) alelnök.

A gazdasági bizottság csütörtöki ülésén Tiffán Zsolt (Fidesz) javasolta, hogy a bizottság hívja meg a következő ülésére a Buda-Cash csődjében intézkedni jogosult állami vezetőket. A brókerház tulajdonosi köréhez tartozó bankokban lévő betétekhez való hozzáférés korlátozása nehéz helyzetbe hozza az érintett magánszemélyeket és önkormányzatokat – érvelt a képviselő, hozzáfűzve: az érintetteket tájékoztatni kell az intézkedésekről. Az elnöklő Bánki Erik azt válaszolta a felvetésre: tájékoztatja Rogán Antalt és kéri, hogy vegye fel a kapcsolatot a kormánnyal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik