Gazdaság

Visszavásárolja Norbi a cége részvényeit

Korábban épp azért vitték tőzsdére a céget, hogy pénzt vonjanak be a nemzetközi terjeszkedéshez, ám most épp az egyik nagytulajdonos vesz vissza részvényt.

Az Update-birodalom atyja, Schobert Norbert január óta folyamatosan vásárolja vissza saját cége, a Norbi Update Lowcarb Nyrt részvényeit. Először egy kevésbé komoly tételt vásárolt vissza, majd január közepén egy jóval nagyobb pakkot 102 millióért, de azóta is történtek kisebb vásárlások pár millió forint értékben. A vásárlások jellemzően valamivel a 990 forintos kibocsátási ár alatt történtek. De még így is januárban két hét alatt bő 100 millió forintot költött arra Norbi, hogy lényegében visszaadja annak a bő 800 millió forintnak nem elhanyagolható részét, amelyre szert tett az őszi részvénykibocsátással – írja a hvg.hu.

Az Update-részvények forgalma a Budapesti Értéktőzsdén igen alacsony: az utóbbi 180 nap napi átlagforgalma kicsivel 4 millió forint felett alakult, a részvényárak pedig a kezdeti megugrást követően a 940-960-as szint között tartózkodnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik