Gazdaság

22 milliárdnyi áfát csaltak el

nav (nav)
nav (nav)

Az egyik irányító férfi a szüleinél rejtette el a pénz egy részét, egészen pontosan tízmilliót dugott a mosogatószekrénybe.

Elektronikai cikkel áfát csaló csoportot kapott el a NAV. Ez egy jelentősebb csapat lehetett, 81 milliárd forint körüli bevételt már megállapított a NAV, azaz nagyjából 22 milliárdot biztosan zsebre tettek.

Egyelőre hárommilliárd forint térülhet meg talán; a NAV közleménye szerint ugyanis lefoglaltak 1,8 milliárdnyi maradékárut, egymilliárd értékben pedig ingatlanokat, autókat, készpénzt, ékszereket és hasonlókat a gyanúsítottaktól.

Összesen négy-ötszáz nyomozó, adóellenőr és vámos csapott le száz helyszínen, hogy aztán a zárolások és 13 ember őrizetbe vétele mellett több száz zsáknyi könyvelési adatot is lefoglaljanak.

Egy érdekesebb esetet külön meg is említenek: az egyik irányító férfi a szüleinél rejtette el a pénze egy részét, egészen pontosan tízmilliót dugott a mosogatószekrénybe.

A NAV-osok egyébként a Csongrád Megyei Főügyészségnél indítványozták az elkapott 13 ember előzetes letartóztatását.

Korábban az Emátrix.hu-ról és a Bemutatóterem.hu-ról lehetett hallani, hogy igen komolyan vizsgálódnak náluk, de mindkét oldal azóta is üzemel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik