Gazdaság

13 bolt bezárását jelentette be a Tesco

Tesco(210x140).jpg (Tesco)
Tesco(210x140).jpg (Tesco)

Az áruházak februári becsukása a cég indoklása szerint azt a célt szolgálja, hogy az üzletlánc hosszú távon, a változó kiskereskedelmi környezethez és vásárlói szokásokhoz igazodva működhessen Magyarországon.

A Tesco közleményében ezt írja: az elmúlt időszak jogszabályi változásainak hatására jelentősen megnőttek a Magyarországon működő kiskereskedelmi láncok működési költségei, továbbá a jövőben a jogszerű működés csak a nyereséges vállalatok számára lehetséges. Mindezek hatására sürgetőbbé vált az áruházak eredményességének felülvizsgálata.

Az áruházlánc weboldalán azt is kijelentik, hogy maradnak, a 20 közös év, a 20 ezer munkatárs, az 1100 beszállító, a 3 millió vásárló és a nagy tervek miatt. Meg mert szeretik Magyarországot. Vagyis kivonulást nem terveznek. 

Nigel Jones, a Tesco magyarországi vezérigazgatója így indokolt

„A magyarországi Tesco hosszú távú működését és eredményességét szeretnénk biztosítani azzal, hogy bezárjuk 13 áruházunkat. Hiszek abban, hogy ezzel a döntésünkkel szolgáljuk leginkább vásárlóink és munkatársaink jövőbeni érdekeit.
A Tesco számára továbbra is kiemelten fontos Magyarország, és a magyar vásárlók. Büszkék vagyunk arra, hogy munkánkkal évek óta hozzájárulunk a magyar gazdaság eredményeihez, és áruházainkban büszkén szolgáljuk ki heti hárommillió vásárlónkat.
Számunkra most az a legfontosabb, hogy az érintett áruházakban dolgozó munkatársainknak a Tescón belül találjunk más munkalehetőséget.”

A 13 áruház bezárása több mint 500 munkatársat érint. A Tesco döntéséről a mai napon tájékoztatja az érintett megyei kormányhivatalok munkaügyi központjait és a szakszervezeteket, utóbbiakkal a jogszabályokban rögzített 7 nap elteltével megkezdi a tárgyalásokat.

A vállalat ma tájékoztatja az érintett áruházakban dolgozó munkatársakat az áruház bezárásának bejelentését követő lépésekről.

„Mindent elkövetünk, hogy minél több, a bezárás által érintett kollégának a Tescón belül munkalehetőséget találjunk. Számunkra jelen pillanatban most ez a legfontosabb” – tette hozzá Nigel Jones.

Február 4-én a következő áruházakat zárják be: 

Abony (Szolnoki út 118.), Hajdúböszörmény (Külső-Újvárosi u. 6.), Püspökladány (Bocskai út 72.), Tolna (Szedresi u. 37.), Nagykáta (Jászberényi út 1/D.), Budapest, Mátyás tér 14.), Törökszentmiklós (Szőlőhátulja dűlő 3.), Nyergesújfalu (Ipari Park 019/8hrsz.), Tatabánya (Köztársaság u. 1/f.), Sopron (Teleki P. u. 21.) és Győrben 3 áruházát (Ifjúság krt. 80.; Liget u. 85 és Szent István út 25.)

Abonyban, Hajdúböszörményben, Püspökladányban, Tolnán, Nagykátán, Törökszentmiklóson, Nyergesújfalun egyetlen áruházuk volt csak, amelyre februárban lakat kerül. Tatabányán a bezárton kívül van még egy másik áruházuk, Sopronban és Győrben pedig több üzletük marad még és persze a fővárosban is.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik