Gazdaság

Már nálunk tankolnak a horvátok

tankolas(210x140).jpg (tankolás, benzin, )
tankolas(210x140).jpg (tankolás, benzin, )

A benzin hatvan-hetven, a gázolaj mintegy harminc forinttal olcsóbb nálunk, mint Horvátországban, így egyre többen tankolnak nálunk szomszédaink közül.

Míg egy éve a határ közelében lakó magyarok jártak át esetenként Horvátországba tankolni, most már ők jönnek hozzánk, mivel nálunk most jelentősen olcsóbb az üzemanyag, a régióban Ukrajnától eltekintve a legolcsóbb – írta a bama.hu.

Horvátországban 400 forint egy liter benzin, a gázolaj 384 forintnyi kuna. A 95-ös benzin esetében egy ötvenliteres üzemanyagtartály megtöltése nálunk 3500 forinttal kerül kevesebbe.

Déli szomszédunk uniós csatlakozása után a két ország közötti vámszabályok enyhültek, a nem kereskedelmi mennyiségű élelmiszerek például szabadon be- és kivihetők, ez a kereskedelemre jótékony hatással volt, nőtt a horvát bevásárló-turizmus.

Megmaradt viszont az üzemanyaglimit, abból továbbra is csak a nem átalakított tankban elférő üzemanyag és egy, legfeljebb ötliteres hordozható tartályba férő mennyiség vihető. Ennyi viszont akár naponta is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik