Gazdaság

Sok embert rúghatnak ki a Tescónál

Tesco(210x140).jpg (Tesco)
Tesco(210x140).jpg (Tesco)

A kényszerű költségcsökkentés része lesz a leépítés és a beszállítói szerződések megváltoztatása is.

Bajban a Tesco

Lapértesülések szerint jelentős leépítéseket és a beszállítói szerződések drasztikus változtatását is tervezi a Tesco költségcsökkentés címén. Az áruházlánc ugyanis elég nagy bajban van. Mint mi is beszámoltunk róla, az idén a profitjukat a beszállítói fizetések hibás könyvelése miatt 260 millió fonttal becsülték túl, és a profitvárakozást négyszer is módosítaniuk kellett. Emiatt kénytelenek csökkenteni a költségeiket.

Közben a vezérigazgató is távozott, szeptemberben Dave Lewis vette át a posztot, aki az Unilevertől érkezett.

Csütörtökön derülhet ki

A brit kiskereskedelmi lánc csütörtökön jelentheti be a lépéseket a Sunday Times értesülései szerint. Ekkor teszik közzé egyébként legfrissebb értékesítési adataikat is.

A Portfolio.hu külföldi lapokból készített összefoglalója szerint a brit kiskereskedelmi óriás főként a központjában, valamint regionális irodáiban tervez jelentősebb leépítést. Ezenkívül azt is rebesgetik, hogy drámaian megváltoztatnák a beszállítói szerződéseket.

A Tesco nem kommentálta a Reutersnek az értesüléseket. Megkérdeztük a Tesco magyarországi leányvállalatát, hogy náluk is lesznek-e leépítések. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik