Gazdaság

Eladhatják a Viasatot

Kivonulna az eddigi tulajdonos Magyarországról, két nagy nemzetközi médiavállalat érdeklődik a társaság helyi csatornái iránt.

Állítólag megválna magyarországi tévés érdekeltségétől a skandináv Modern Times Group (MTG) – írja a Marketing & Média. A szakportál értesülése szerint előrehaladott tárgyalások folynak a magyarországi Viasat-csatornák eladásáról. A Viasat Hungária Zrt.-hez tartoznak a Viasat3 és a Viasat6 csatornák, valamint a Viasat Explorer, Viasat History és Viasat Nature csatornák hazai képviselete.

Úgy tudni, hogy a Viacom pályázik a legnagyobb eséllyel a csatornákra. A cég a magyar piacon egyebek mellett a Comedy Central, az MTV, a Paramount Channel, a VIVA és a Nickelodeon csatornákon van jelen. Más forrás szerint a Sony Pictures is a befutók közt lehet, mely az AXN-csatornákkal van jelen a hazai piacon.

Egy évvel ezelőtt még a TV2 megvásárlása iránt érdeklődött az MTG és már akkor is voltak olyan pletykák, melyek szerint kivonulnak hazánkból, ha nem jön össze az üzlet. Az értesüléseket sem az MTG, sem a Viacom nem akarta kommentálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik