Gazdaság

A Raiffeisen nem tárgyal a kormánnyal, de felvették a kapcsolatot

Az osztrák Erste Group és az osztrák Raiffeisen Bank International szóvivője azt mondta, megbeszéléseket folytatnak a magyar kormánnyal, a Raiffeisen azonban hangsúlyozta, hogy tárgyalásokról egyelőre nincs szó.

Természetesen megtörtént a kapcsolatfelvétel, azonban még nem tárgyalásokról vagy döntésekről van szó – hangsúlyozta a Raiffeisen Bank International illetékese.

Az osztrák Erste Csoport szóvivője az MTI kérdésére írásban közölte, hogy folytatnak egyeztetéseket a magyar kormánnyal, miképpen a régió kormányainak többi tagjával is rendszeres a véleménycsere. A bank illetékese úgy látja, ez az első jel, hogy a magyar kormány elismeri a bankoknak a magyar gazdaság fejlődésében betöltött pozitív szerepét. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy mindez egy fenntartható és stabil pénzügyi környezethez vezet, amely a magyarországi gazdasági növekedés előfeltétele. A megbeszélésen érintett témákról és időpontokról a bankok illetékesei nem közöltek részleteket.

A pénzintézetek Lázár János Figyelőben megjelent szavaira reagáltak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt nyilatkozta, osztrák bankokkal tárgyalnak stratégiai együttműködésről, illetve az állami hitelintézeti portfólió kibővítéséről, hozzátéve, hogy itt az Erste és a Raiffeisen bankról van szó.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik