Gazdaság

Nem lép le Magyarországról a Vodafone

vodafone (vodafone)
vodafone (vodafone)

Félreértették a Vodafone Group vezérét.Nem zárható ki, hogy a Vodafone eladja periférikus vállalkozásait - mondta, amiből arra lehetett következtetni, hogy akár a magyar cég is más kezébe kerülhet, de ezt a csoport megcáfolta.

A cég előtt álló kihívásokról beszélt Vittorio Colao, a brit Vodafone vezérigazgatója egy barcelonai konferencián. A 444 azt írja, magyar szempontból fontos kijelentések is voltak előadásában, arról beszélt ugyanis, hogy „nem kizárt, hogy a Vodafone eladja periférikus vállalkozásait”.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Ilyen periférikus vállalkozásnak tekinthető a magyar, a cseh vagy az ausztrál leánycég is, a cégcsoport tagjainak átlagos üzemméretéhez képest ugyanis ezek jóval kisebbek.

A csoport közlése szerint az okozott félreértést, hogy Colaonak feltettek egy kérdést, ami arra vonatkozott, hogy a cég eladná-e egyes érdekeltségeit. Ő a kérdésre válaszolva mindössze annyit mondott, hogy a Vodafone általános elvként vallja, hogy a részvényesei érdekében mindig nyitott a portfóliója esetleges módosítására. Általánosságban nyilatkozott és semmilyen módon nem állt szándékában azt sugallni, hogy a Vodafone csoportnak ilyen jellegű konkrét tervei lennének bármelyik helyi piacára vonatkozóan – közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik