Gazdaság

A GVH bólintott a profession.hu eladására

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Ringier Axel Springer Media AG megvásárolja a Central Médiacsoport Zrt. által üzemeltetett www.profession.hu és a www.jobmonitor.hu álláshirdetési weboldalakat.

A GVH az összefonódás értékelésekor megállapította, hogy a Central Médiacsoport Zrt. által üzemeltetett www.profession.hu és a www.jobmonitor.hu weboldalak eladása nem érinti a Ringier Axel Springer Media AG közös tulajdonosai közötti irányítási kapcsolatokat, mert a Ringier-csoport és az Axel Springer-csoport is csak a közös irányításuk alatt álló Ringier Axel Springer Media AG csoporton keresztül végez érdemi piaci tevékenységet Magyarországon. Ezáltal a vizsgálat kizárólag a Ringier Axel Springer Media AG és az online álláshirdetési üzletág kapcsolatára irányult.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

A Ringier Axel Springer Media AG és az online álláshirdetési üzletág egyaránt értékesít hirdetési felületeket, azonban online álláshirdetéseket kizárólag az online álláshirdetési üzletág tesz közzé, ezenkívül az érintett piacokon a két fél magyarországi forgalomból való részesedése nem éri el a 20 százalékot, így az összefonódás nem jár együtt káros horizontális hatásokkal – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik