Gazdaság

Örülnek az netadó törlésének a Magyar Telekomnál

A telekommunikációs cég az elemzői várakozásoknak megfelelően 157,5 milliárd forint bevételt ért el az idei harmadik negyedévben, ami 0,5 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest, míg a cég adózott eredménye 14,6 százalékkal 10,66 milliárd forintra emelkedett.

A Magyar Telekom hang- és a rendszerintegrációs/informatikai szolgáltatásokból származó bevételek csökkenését nagyrészt ellensúlyozta a mobilinternet- és a tv-bevételek növekedése, valamint a mobilkészülék-értékesítési bevételek emelkedése.

Csökkent az EBIDTA

A portfolio.hu által megkérdezett elemzők átlagosan 156 milliárdos árbevételt és 10,6 milliárd forintos nettó profitot prognosztizáltak a harmadik negyedévre.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

A konszolidált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült kimutatás szerint a társaság EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti) eredménye 5,2 százalékkal, 51,9 milliárd forintról 49,2 milliárd forintra csökkent, elsősorban a követelések értékvesztésének emelkedése és a végkielégítési költségek növekedése miatt.

Like-olták az internetadó visszavonását

Christopher Mattheisen vezérigazgató a közleményben sikeresnek nevezte a harmadik negyedévet, és kiemelte: Magyarországon a mobilforgalom növekedése mellett tovább nőtt az előfizetők száma és javult az ügyfélösszetétel, nőtt a szerződéses előfizetők aránya. Mindezek, valamint a változatlan végződtetési díjak és a mobilinternet-használat jelentős növekedése azt eredményezte, hogy 4 százalékkal nőtt az egy előfizetőre jutó mobil-átlagbevétel. Ezenkívül nőtt a Magyar Telekom piaci részesedése mind a vezetékes internet-, mind a tv-szegmensben – fűzte hozzá a vezérigazgató.

A vezérigazgató fontosnak tartotta megjegyezni, hogy örömmel értesült arról, hogy a magyar kormány visszavonta az internetadóra vonatkozó eredeti javaslatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik