Gazdaság

A vasárnapi zárva tartás a túlterheltségen segítene

Így vélekedik a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének első embere. A kötelező zárva tartást azonban csak úgy fogadnák el, ha az minden üzletre vonatkozik, nem csak a nagyokra.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete akkor tartja elfogadhatónak az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartását, ha az minden üzlettípusra vonatkozik, nem csak a nagyokra – mondta hétfőn Sáling József, az érdekképviselet elnöke az MTI-nek. Sáling azzal indokolt, hogy a kereskedelemben dolgozók jelenleg túlterheltek és sok a betöltetlen álláshely. A válság alatt a cégek leépítettek, sok helyütt nem tudják törvényesen beosztani a munkavállalókat. Ha csak hat napból állna a munkahét, az könnyebb lenne – vélte az elnök.

Sáling szerint a vasárnapi zárva tartásnak minden üzletre vonatkoznia kell, a 400 négyzetméter alattiakra is. Legfeljebb azok képezhetnének kivételt, akik saját boltjukban dolgoznak – mondta. A vasárnapi zárva tartás bevezetése esetén a szakszervezeti elnök szerint nem kell elbocsátásokkal számolni, ugyanakkor egyes dolgozóknak, akiknek fontos a vasárnapokért kapott pluszjövedelem, ellenére lehet a javaslat.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik