Gazdaság

Új pénztárgépek szaporíthatják a netadót

A fodrászoknak, taxisoknak, magánorvosoknak is kötelező lehet a NAV-hoz bekötött kassza. Sok-sok internetadó folyhat be!

Egyelőre nem tárja a nyilvánosság elé elképzeléseit a Varga Mihály vezette nemzetgazdasági tárca, de a Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a kormány kiterjesztené az online pénztárgépek használati körét, a „feketézéssel leginkább érintett személyi szolgáltatások területén” várható felbukkanásuk.

A kormány sikeresnek ítéli az adóhatóságnak „hazaüzenő” gépek bevezetését, szerintük a vállalkozások legális jövedelme jelentősen megnőtt, az adóelkerülők aránya csökken. Jövőre a szolgáltatói szektorban is bevezetnék az online kasszát. Vannak olyan vállalkozások – fodrászok, építőipari cégek, tüzéptelepek –, ahol nem volt kötelező az új típusú pénztárgép, ám a Magyar Nemzet szerint saját szakmai képviseleteik kezdeményezték, hogy bekerüljenek a körbe, hogy kiszűrhessék maguk közül a tisztességtelenül működő cégeket.

A kiszivárgott hírek szerint a kozmetikusoknál, magánorvosoknál, taxisoknál is bevezetnék az online gépeket. Ez néhány tízezer vállalkozást érinthet, de még azt sem zárják ki, hogy bevételi összeghatárhoz kötik azt, hogy kinek kell és kinek nem a netre kötött kassza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik