Gazdaság

Vajnáéké lehet az online kaszinópiac is

Az eddigi liberalizációs törekvések helyett teljesen leszűkítenék a távszerencsejáték-piacot. Csak az állami tulajdonú cég és a koncesszióval rendelkező kaszinók rúghatnak majd labdába.

Az adótörvénycsomagban érdekes, eldugott kis részletre bukkantunk a szerencsejáték szervezéséről szóló törvénnyel kapcsolatban. A tervezetben az szerepel ugyanis, hogy az eddigi liberalizáció helyett teljesen kiszorítanák az online kaszinópiacról a külföldi fogadóoldalakat.

Csak ők rúghatnának labdába a jövőben

A tervezet szerint a sportfogadás típusú távszerencsejátéknál (távszerencsejáték=online fogadás) az állami szereplőt hoznák helyzetbe. Azt írják ugyanis a törvénymódosításban, hogy a jövőben csak és kizárólag a 100 százalékos állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt. bonyolíthat majd ilyen típusú online játékot.

Kaszinóbiznisz

A kaszinó- és kártyajáték típusú távszerencsejátékot pedig az állam csak és kizárólag azoknak engedi át, akik magyarországi játékkaszinó üzemeltetéséhez koncessziós jogot kaptak.

Ez tehát azt jelenti, hogy az öt koncessziót nyert Andy Vajna és a két koncessziót nyert Szirma Gábor érdekeltségeinek újabb bevételi forrást kínál tálcán a kormány. És csak nekik, senki másnak. Mert a mesés hasznot lehet még fokozni.

Kérdés, mit szól majd ehhez az EU. Az Európai Bíróság szerint ugyanis (ezt a korábbi NAV-os online kaszinó blokkolásokkal kapcsolatban jelentették ki) egy nemzet hatósága kizárólag nemzeti érdekek alapján nem korlátozhatja azon szervezetek működését, amelyeknek az EU országaiban kiadott szerencsejáték-licencük van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik