Gazdaság

Norbiék zöld jelzést kaptak az MNB-től

Az MNB jóváhagyta a Norbi Update kiegészített tájékoztatójának közzétételét, és meghosszabbította a részvényjegyzés határidejét is. 

Norbiék nagy vállalkozása

Az MNB jóváhagyta a Norbi Update Lowcarb Nyrt.(NUL) összevont kibocsátási tájékoztatója kiegészítésének közzétételét. A döntés nyomán folytatódik a részvények forgalomba hozatala, amelynek új záró időpontját a tájékoztató kiegészítésében határozták meg.

Áment mondtak a NUL tájékoztatójára

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mai határozatában engedélyezte a Norbi Update Lowcarb Nyrt. (kibocsátó), illetve Schóbert Ferenc Norbert és Schóbert Réka (ajánlattevők) által előterjesztett összevont kibocsátási tájékoztató 2. számú kiegészítésének közzétételét. (Az MNB így hosszú ó-val írta a vezetéknevüket.)

Mint emlékezetes, a jegybanki felügyelet 2014. szeptember 19-én közzétett határozatában rendelte el a tájékoztató kiegészítését a Norbiék tulajdonát képező védjegyek kibocsátói apportálásának pontos bemutatására. Mielőtt ezt elrendelték volna, megvizsgáltak és mérlegeltek minden, a tájékoztató jóváhagyását követően részükre eljutatott és nyilvános sajtóinformációként megjelenő – a tájékoztató tartalmát esetlegesen érintő – hírt.

Meghosszabbították a jegyzést

Mivel az MNB által elrendelt kiegészítés elkészítésének és engedélyeztetésének időigénye miatt a kibocsátó és az ajánlattevők az értékesítési időszak 2014. október 3-áig történő meghosszabbításáról határoztak, szükségessé vált a tájékoztató ezt tartalmazó részeinek a kiegészítése is. A tájékoztató emellett a befektetőket a kiegészítés kapcsán megillető elállási jog ismertetését tartalmazó új alfejezettel is bővült.

Az MNB azt követően döntött a közzététel engedélyezéséről, hogy a kibocsátó és az ajánlattevők által benyújtott dokumentumok alapján megállapította: a tájékoztató kiegészítésére vonatkozó kérelem megfelel a jogszabályi előírásoknak, valamint az MNB tájékoztató kiegészítését elrendelő határozatában foglaltaknak.

Amint közzétették az új tájékoztatót, folytatódhat is a részvényjegyzés. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik