Gazdaság

INA-ügy: falakba ütközött a Mol Zágrábban

A Mol szerint nem sikerült előrehaladást elérni a horvát kormánnyal folytatott pénteki tárgyalásokon az INA horvát energiaügyi csoport jövőjéről.

A horvát kormány és a Mol képviselői között zajló tárgyalások ötödik fordulóját követően kiadott közleményben a Mol hangsúlyozta, hogy válasz nélkül maradtak azok a kérdések, amelyek miatt Zágrábba utaztak, de továbbra is nyitottak a tárgyalások folytatására. 


„A Mol tárgyalási delegációja ismét jóhiszeműen érkezett Zágrábba, hogy a horvát kormány képviselőivel közösen válaszokat találjon számos fontos kérdésre” – állt a Mol közleményében. Megjegyzik azt is: sajnos Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter nem közölte a horvát kormány álláspontját az INA felügyelőbizottságának vállalatirányítási javaslatáról. Ahogy azt sem erősítette meg a tárcavezető, hogy a horvát kormány valóban előfeltételnek tartja azt, hogy a Mol nem-konszolidáltan tüntesse fel az INA-t pénzügyi jelentéseiben.

A Mol azt is sajnálja, hogy ismét nem sikerült üzleti ügyekről tárgyalni, és hogy a miniszter korábbi, a szabályozási környezet megváltoztatásáról szóló ígéreteivel kapcsolatban sem tett javaslatot. “Mivel e felsorolt ügyek kiemelten fontosak az INA további fejlődéséhez, úgy érezzük, hogy ma nem jutottunk előrébb” – áll a közleményben. 


A Mol hangsúlyozta azt is, hogy az INA közgyűlése egy hónappal ezelőtt teljes támogatásáról biztosította a vállalat vezetését és stratégiáját. Ennek szellemében a Mol továbbra is az INA fejlesztését támogatja, hogy a horvát vállalat még sikeresebbé tudjon válni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik