Gazdaság

Új szégyenlistát adott ki a NAV

A be nem jelentett foglalkoztatottak miatt megcsípett cégek adatait tette közzé az adóhatóság, amelyen a Napi.hu ismerős neveket is talált, van köztük milliárdos forgalmú soproni pékség, balatoni bolthálózat és cukrászda is.

A NAV az adózók nevét, székhelyét, adószámát, magánszemélyeknek a lakcímét és adóazonosító jelét hozza nyilvánosságra, akiknél jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek.

Közben…

A júniusi összesítésű listán 4659 név szerepel, gazdasági társaságok és magánszemélyek, akad köztük olyan, aki többször is felkerült. Gyakori a szállítmányozással, fuvarozással, kiskereskedelemmel (élelmiszer, ruházat), éttermi-mozgó vendéglátással és mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó cégek elmarasztalása – írja a Napi.hu.

A be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók többezres listájára felkerült a tojás-nagykeresedő, kerekegyházi Kaszala Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az olcsóbb ruházati termékekről ismert Invázió üzletekhez köthető Invázió Franchise Kft., amely ellen NAV-végrehajtás is indult.

A Balaton környéki településeken boltokat üzemeltető milliárdos forgalmú Észak-Balatoni Zrt.-t és az ugyancsak több mint egymilliárd forint forgalmú soproni központú pékség a Lővér Sütő Zrt. is szégyenlistára került, utóbbi 160 főt foglalkoztat.

Az egyik legnépszerűbb hazai esküvői tortakészítő, Horváth Cukrászda Kft., valamint a 2012-ben Kim Wilde-dal és Bonnie Tylerrel a Budai várban fesztivált szervező Unique Fesztivál Kft. is elbukott a foglalkoztatási szabályokon. A koncertszervező cég egyébként már végelszámolás alatt áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik