Gazdaság

Óriási lépésre készülnek Schoberték

Nagy húzásra készül Schobert Norbi: tavaly alapított cége, a Norbi Update Lowcarb tőzsdére megy, miután nyilvános részvénytársasággá alakult.

Tőzsdére viszi tavaly alapított cégét, az alacsony kalóriatartalmú élelmiszereket forgalmazó üzleteket franchise rendszerben működtető Norbi Update Lowcarb Nyrt.-t Schobert Norbert és felesége, Rubint Réka – írja a Napi.hu. A cég az idén márciusban alakult át zártból nyilvánosan működő részvénytársasággá, azt követően, hogy a két 50-50 százalékos tulajdonos döntött az alaptőke 5-ről 52 millió forintra emeléséről, valamint a részvények számának és névértékének módosításáról.

Gyorsétterem update

A cégiratokban – érthetetlen módon – Schóbert Ferenc Norbertként szereplő fitneszguru és felesége, Schóbert Réka a módosítás után 2,6-2,6 millió darab, egyenként tíz forint névértékű törzsrészvénnyel rendelkezik. Döntöttek a társaság részvényeinek nyilvános forgalomba hozataláról és tőzsdei bevezetéséről is. A részvényeket a Budapesti Értéktőzsde standard (korábban B) kategóriába vezetik be, a bevezetést a Buda-Cash Zrt. végzi.

Norbi a duci modellek ellen kampányol

A cég jól muzsikált alapításának első évében: 2013 áprilisa és decembere között 425 millió forint nettó árbevétel mellett 94 milliós nyereséget termelt, amiből 47 milliós osztalékot fizettek ki a tulajdonosoknak. A Norbi Update termékeket forgalmazó franchise üzletekből jelenleg 85 üzemel belföldön, s fokozatosan terjeszkednek külföldön is. Schobert Norbert nyilatkozata szerint Szlovákiában 30 egységük van, s idén tervezik boltok nyitását Romániában, Ausztriában, Csehországban és Németországban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik