Gazdaság

Matolcsyék terrorövezetben nyitnak irodát

Álláshelyeket hirdetett az MNB hamarosan nyíló külföldi irodáiba, Róma, Hamburg mellett Bejrútba is. Meglepő lépés, máshol nemigen jellemző.

A hvg.hu figyelt fel rá, hogy az MNB hamarosan megnyíló külföldi irodáiba (Róma, Hamburg, Párizs, New York, Buenos Aires, Bejrút) hirdetett meg álláshelyeket. Az már önmagában furcsa, hogy egy jegybank ilyen lépésre szánja el magát, mármint hogy külföldön irodát nyit, írja a lap. De hogy az öngyilkos merényletekről mostanában elhíresült libanoni fővárosról miért gondolják, hogy ott is jelen kell lenniük, az még furcsább. Még akkor is, ha Bejrút a Közel-Kelet egyik pénzügyi központja.

Az MNB egyébként korábban, a 70-es évektől tartott fent külföldi irodákat, de akkor még egészen más funkciót töltött be – emlékeztet a cikk. Kvázi az ország bankja volt. Egy forrásuk szerint önmagában, és Bejrúton kívül sem igen érthető, mért pont azokban a városokban akar irodát az MNB, ahova meghirdették az állásokat.

A lap érdeklődésére egyébként azt írta az MNB, hogy a lépéssel a magyar jegybankot és a bankban folyó elemző munkát akarják bekapcsolni a nemzetközi tudományos vérkeringésbe, illetve erősíteni a társ- és partnerintézményekkel fennálló szakmai együttműködést. Arra nem válaszoltak, hogy mindez mennyibe fog kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik