Gazdaság

Araboké lett a Balettintézet épülete

A lassan húsz éve üresen álló Drechsler-palota eladásáról szóló szerződés két hete írták alá - értesült a VS.hu.

A híroldal információi szerint arab befektetők érdekeltségébe került a Balettintézet épülete, amelyben egy kétszáz szobás szállodát alakítanak majd ki. A VS.hu cikke szerint az eladásról szóló szerződést már aláírták, és az adásvétel bejelentését a jövő hétre tervezik.  Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan ki is a vevő. Ezt nem árulta el a lapnak az őket képviselő Sahin-Tóth Balázs, az ügyvédi titoktartásra hivatkozva, de az eladást tényét megerősítette a VS-hu érdeklődésére.

Bundula Csaba, a terézvárosi önkormányzat alpolgármestere közölte a lappal, hogy az önkormányzat örül a fejleményeknek. „Bízunk benne, hogy hosszú évek után végre rendeződik a palota sorsa, megújulva, régi pompájához méltóan áll majd az Andrássy úton” – közölte a VS.hu-val Bundula.

Fotó:MTI

A Lechner Ödön és Pártos Gyula által tervezett, 1883-86 között épült Drechsler-palota évtizedeken keresztül adott otthont az Állami Balettintézetnek. Az Operaházzal szemben álló épületet 1997-ben értékesítette 220 millió forintért a VI. kerület akkori vezetése. A következő városvezetés a vételárat megduplázta, és a vevő Andrássy 25. Kft. további 900 millió forintot fizetett a balettintézet és a többi bérlő kiköltöztetésére. Tíz évvel később az izraeli tulajdonos 7,5 milliárd forintért adta tovább egy portugál cégnek az ingatlant, amely jelenleg a portugál bank kezében van.

Legutóbb tavaly szeptemberben akadt érdeklődő az épületre. A Zara Invest A.G., mint leendő tulajdonos akkor szándéknyilatkozatot írt alá az adásvételről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik