Gazdaság

Csaló cég garázdálkodik – vállalkozók pénzére utazik

Első ránézésére hivatalosnak tűnő levelet küld egy nagyon is hivatalos benyomást keltő nevű társaság, hogy pénzt csaljon ki. Több ezer céget kereshettek meg már.

Feladó: Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet. Ha ilyen levelet kap, akkor legyen nagyon óvatos. Az irat nagyon is hivatalosnak tűnik, ahogyan az „intézet” neve is, ahonnan „véletlenül” lefelejtették a kft. megjelölést.

Pedig ha azt is odabiggyesztjük, akkor már rögtön lesz valami fura „ez nem stimmel” érzésünk. A levél pedig számos megtévesztő információt tartalmaz – hívta fel a figyelmet a VG.hu.

Ennyire vesznek le

No és az is benne van, hogy április 18-ig 18-24 ezer forintot kell befizetnie a címzett vállalkozásnak. Figyelmesebb olvasás után arra is rájöhetünk, hogy ez a „kell” valójában nem kell. Hacsak nem akarunk olyan szerződést kötni, olyan valamiért fizetni, amiért cserébe nem kapunk semmit.

Még telefonszámuk sincs

Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint az MKNYI Kft.-t csupán 2013 novemberében hozták létre, mindössze 500 ezer forintos jegyzett tőkével – ezt már a Népszabadság írta.

A vállalkozás székhelye Budapesten az Attila út 33 szám B épület II. emelet 3 szám alatt van. Az ügyvezető igazgatója Lupse Péter. A Magyar Telekom tudakozója szerint az Attila úton ilyen előfizetőnek nincs telefonszáma.

Átverés

Nem az első eset

Hasonló trükkel élt még 2011-2012-ben a Központi Adatnyilvántartó Kft., aki szintén előszeretettel hagyta el a cégformára utaló megnevezést. És szintén a hivatalosság látszatát keltve próbálta levenni a vállalkozókat. Igaz kicsit pofátlanabbul, mert ők 62 ezer forint plusz áfát kértek.

Magyar címer, és egyéb hivatalosságot erősítő “kellékek” náluk is voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik