Gazdaság

Távozik a kecskeméti Merci vezére

Thomas Geier veszi át a május 1-jével a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának irányítását.

Az eddigi gyárigazgató, Frank Klein visszatér Németországba, és az egész világra kiterjedő transzporter-gyártás vezetői feladatkörét veszi át a Daimler konszernnél – derül ki a Mercedes közleményéből.

Thomas Geier 1985-ben kezdte karrierjét a Daimler AG-nál, miután gépészmérnöki végzettséget szerzett Karlsruhéban. A vállalat haszonjármű-fejlesztés területénél betöltött különböző munkakörök után részt vett az akkor újonnan induló rastatti gyár felépítésében. 2007-ben vette át a sindelfingeni gyár minőségirányításának vezetését, 2010 óta pedig a Mercedes-Benz kompaktautók minőségirányításának vezetője a rastatti és kecskeméti gyárakra, valamint a külső gyártásokra kiterjedő hatáskörrel.

Ebben a funkciójában Thomas Geier a kecskeméti Mercedes-Benz gyár felépítésében is aktív szerepet vállalt.

Frank Klein a kecskeméti gyár vezetőjeként eltöltött négy évet szakmailag és személyes élete “egyik legnagyszerűbb” időszakának nevezte. “Nagyon hálás vagyok, hogy Magyarországon mindenhol barátsággal fogadtak, és ezzel hozzájárulhattam a magyar és német emberek közös sikeréhez” – fogalmazott.

Frank Klein 2010-ben vette át a kecskeméti gyár felépítéséért felelős projektvezetői feladatkört, és a 2012. márciusi hivatalos gyármegnyitó óta a legújabb Mercedes-Benz gyár első gyárigazgatói pozícióját.

A kecskeméti gyárat kevesebb mint 4 évvel a 2008 nyarán történt helyszínválasztást követően 2012. márciusában adták át, és azóta a legmodernebb és környezetbarát technológia segítségével gyártja a rastatti gyárral együtt a B-osztályt. 2013. január óta kizárólag Kecskeméten készül – második modellként – az új négyajtós kompakt CLA kupé, amely innen jut el a vevőkhöz a világ minden tájára. 2013-ban Kecskeméten több mint 109 ezer jármű készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik