Gazdaság

Szombattól árat csökkent a MÁV

30 regionális vonalon, 25 százalékkal lehet olcsóbban utazni.

Az alacsonyabb díjszabású vonalak újabb 15 szakasza között van a Győr-Veszprém, Kaposvár-Siófok, Székesfehérvár-Pusztaszabolcs, és Dunaújváros-Cece/Simontornya vonal. Ha kíváncsi, hogy az ön viszonylata érintett-e, kattintson www.mav-start.hu-ra!

Ami tény, a regionális tarifák kiterjesztésével így 1400 kilométeren, a hazai vasúthálózat ötödén lesz olcsóbb az utazás. Völner Pál, a fejlesztési tárca államtitkára szerint az intézkedést az tette szükségessé, hogy a személyszállítási törvényben megfogalmazottak alapján a kötöttpályás közlekedésnek adnak elsőbbséget a személyszállításban.

A minisztérium és a MÁV tavaly júniusban 15 vonalon vezette be az akkor 15 százalékkal olcsóbb regionális jegyeket és bérleteket – jegyezte meg.

A tarifacsökkentés célja, hogy ezek a vonalak versenyképesebbek legyenek és a közlekedési szempontból hátrányosabb térségben élőknek segítséget nyújtsanak  – tette hozzá.

Ismertette, hogy a kedvezményes árú jeggyel igénybe vehető vonalakról a MÁV-Start Zrt. javaslata alapján döntött a minisztérium.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik