Gazdaság

Lecsapott a GVH a Díjbeszedőre

iratok(210x140)(2).jpg (irat, jegyzet)
iratok(210x140)(2).jpg (irat, jegyzet)

Versenykorlátozó magatartás gyanúja miatt indított eljárást a Gazdasági Versenyhivatal.

A vállalkozások székhelyein megtartott rajtaütésszerű helyszíni vizsgálattokkal egybekötötten versenyfelügyeleti eljárást indított az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt., a Díjbeszedő Nyomda Zrt. és a Díjbeszedő Holding Zrt. ellen.

A Gazdasági Versenyhivatal adatai szerint alaposan feltehető, hogy a vállalkozások 2007 évtől pályázati eredmények befolyásolására alkalmas magatartást folytattak nyomdaipari termékek beszerzésére vonatkozó ajánlatok vonatkozásában, így különösen a Szerencsejáték Zrt. thermotekercs és segédszelvények gyártására és beszerzésére, továbbá a KSH, illetőleg az E-On beszerzéseire irányuló pályázatok kapcsán.

Egyelőre csak gyanú

A GVH gyanúja szerint a fenti magatartásukkal az eljárás alá vont vállalkozások feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti azt, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul.

A törvény szerint az eljárások lefolytatására biztosított időtartam 6 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal szintén 6 hónappal meghosszabbítható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik