Gazdaság

Kaszálhat a posta a Díjnet-buktán

Eltűnnek az Elmű áramszámlái a Díjnetről, illetve a Távszámláról, azokat ehelyett az Elmű saját online oldalán lehet kiegyenlíteni. A két magyar online számlafizető rendszert éppen azért használják sokan, mert itt egy helyen lehet kifizetni az összes számlát. A szolgáltatók meg azért csatlakoztak, mert ez olcsóbb, mint a sárga csekk.

A Díjnet a Díjbeszedő leányvállalata. Arra találták ki, hogy online, néhány kattintással befizethessük a számláinkat. Sok szolgáltató csatlakozott hozzájuk az elmúlt években. Január 15-étől azonban az Elmű ügyfelei búcsút mondhatnak a szolgáltatásnak. Az áramszolgáltató ugyanis úgy döntött, hogy mostantól a saját honlapján lehet elektronikusan számlát fizetni.

Boros Norbert, a cég kommunikációs igazgatója azt mondja, sokan panaszkodtak, hogy miért van az, hogy az óraállást is be tudják jelenteni, de a számlát nem tudják kifizetni. És különben is, az Elmű rendszerén sokkal többen regisztráltak, mint a Díjneten.

És sokan vannak azok is, akik még mindig csekken fizetnek. És a Díjnet is attól tart, hogy tömegesen állnak vissza az ügyfelek erre a módszerre. Ami az Elműnek is drága. De a Díjnet sokkal nagyobbat bukik. A teljes forgalmának tizedét viszi magával a 70 ezer ügyfél, akik mostantól nem fizethetik itt a villanyszámlájukat.

Vagyis, ha törik, ha szakad, 70 ezer Elmű-ügyfél búcsút mondhat a Díjnetnek. Ha az ügyfelek java visszatér a csekkes befizetéshez, nagy baj akkor sincs. Az egyik tulajdonosa a cégnek ugyanis az állami magyar posta. Ahol a csekket befizetjük.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik