Gazdaság

A bankvezetők egyeztettek a végtörlesztésről?

otp bank (otp bank, )
otp bank (otp bank, )

A Gazdasági Versenyhivatal szerint több nagybank vezetője személyesen találkozott egymással, hogy a végtörlesztésről tárgyaljanak. Az OTP cáfol.

A GVH azt állítja, több nagybank vezetője személyesen egyeztetett a végtörlesztésről és annak hatásairól – olvasható a Heti Válasz friss számában. A különböző iratokból az derült ki, hogy a CIB akkori vezérigazgatója az Erste, a Budapest Bank, a K&H és az OTP vezetőivel személyesen, külön-külön tárgyalt.

A bankvezérek a Versenyhivatal birtkában lévő előterjesztés szerint azt mondták, ” fontolóra veszik a végtörlesztéshez kapcsolódó forinthitelnyújtás terén a korlátozott hozzáállást.”

Csányi Sándor állítólag arról is beszélt, hogy az OTP ideális esetben nem finanszírozza más bankok ügyfeleinek végtörlesztését, de ha valaki elindítja a harcot, beszállnak. A cikk szerint a Budapest Bank és az OTP nem tagadta, hogy történt ilyen egyeztetés, de szerintük annak más volt a tartalma.

Volt találkozó

A vs.hu megkereste az OTP-t. A bank cáfolta, hogy Csányi Sándor egyeztetett volna más pénzintézet vezetőjével a végtörlesztéssel kapcsolatos stratégiáról. Hetekkel a végtörlesztés ötletének megjelenése előtt – egy korábban egyeztetett témában – valóban találkozott a CIB Bank magyarországi vezetőjével, de ott nem mondott semmit a jövőbeli banki stratégiáról – írja a portál.

Ahogy arról a Hír24.hu is beszámolt, a Versenyhivatal közel 10 milliárdos büntetést szabott ki 11 bankra a végtörlesztés korlátozása miatt. Az OTP és az MKB közölte, bírósághoz fordul a döntés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik